Nyheter

På denna sidan kan ni läsa om diverse olika nyheter som händer här på kenneln. 


2018-12-10

Igår bar det iväg till Trollhättan under Aktiv Hunds regi på Vita kvar. Trevligt ställe, kan varmt rekommendera dom. 

Blivit mer fokus på nosework efter min operation i handled och armbågsled och tänkte att nu är det dags att se vad Segra och Darwin kan, Vinna fick följa med som hejarklack. Blev en sen kväll i Trollhättan men helt klart värt det, med 2 av 2 möjliga godkända hundar med hem. Första start och godkända på debuten, fina ord från båda domarna över deras snygga markering och arbete. Nu är vi klara för start i klass 1 på Nosework.  


11/4-18

Nu är resultaten inne på Hunddata och både Segra och Darwins resultat har kommit upp, båda två har HD A och ED 0, alltså perfekta leder. Och i slutet av mars genomgick dom båda FB-R med fina ord om dom. Två typlika jämna syskon! Nu är vårens mål uppnådda med dessa två. Nu får vi se hur resten av året blir. 

Vizzla är iväg på parning och igår blev de en lyckad parning, så om ca 9 veckor kommer de förhoppningsvis finnas små valpar på Guldekens Kennel i Vänersborg. 


27/10-17

Nu har vi flyttat till den mysiga stugan i skogen med den blå dörren. Hundarna trivs och även jag, med skogen precis intill skogen blir tillgängligheten oändlig för träning! 


17/6-17

Våren och sommaren är verkligen utställningarnas tid, sen senast jag skrev har det varit hunnits med två olika  inoffciella utställningar. Darwin (Hoppjärkans Victorius) var iväg på en inoff i Skövde på Sveriges Nationaldag och blev inget mindre än BIS-valp 3.a ! 

Idag var vi iväg på en annan utställning i labradorskaraborg  regi med alla flattarna. Där de blev storslam, Darwin (Hoppjärkans Victorius) BIM, Segra (Hoppjärkans Vici) 2.a bästa tik och Vinna (Flatterhaft Tequila Sunrise) slog till med BIR + BIS!! Vilket gäng, så underbart härligt att stå där framme, och att alla mina placera sig i topp rakt över =D 

Darwin, Vinna, Segra
Darwin, Vinna, Segra8/4-17

Helgen som var (den 2/4-17) var vi iväg på inoff utställning igen för fortsatt träning med främst de små men även Vinna var med. Hade också sällskap att ägarna till Vinnas syster Riita och deras hane Håkan.  Lyckad träning där de blev lite blanade skurar resultatmässigt Jag visade alla mina plus Håkan och även Riita när hon gick in i gruppfinalen. Smaken är ju som baken och domaren förklarade bra i den öppna kritiken att han föredrog grövre typen av hundar, men han gillade stegen hos Segra, Darwin och Vinna MEN de var aningen lätta i kroppen. 

Resultat: 

Darwin: 2:a plac valpklass 6-12 månader

Segra: BIM valpklass 6-12 månader

Vinna: 3:e plac öppenklass

Riita: BIR + BIG 3:a 

Håkan: BIM


Nu ser vi fram emot framtida tävlingar. 

//Matilda


1/3-17

Inser att jag har varit dålg på mina uppdateringar här, men mycket har hänt. Både roligheter och tråkigheter.. Kort och gott så som livet helt enkelt ser ut. Vi börjar med de tråkiga, tyvärr fick Benzon vandra vidare över regnbågsbron efter en tids sjukdom. Han är mycket saknad och har lämnat ett tomrum här hemma. 

Vizzla är just nu på Guldekens kennel och förhoppningsvis kommer de valpar efter henne denna veckan, ni hittar mer info här . Så nu är de bara flattgänget kvar hemma, inte för att de i sig är något dåligt. Men två mindre i flocken gör stor skillnad. 

Segra och Darwin gjorde sin debut på SSRK utställningen i Kumla i januari med fina placeringar. Bäst för dagen gick de för Segra, BIM med HP, Darwin blev 2:a bästa hanvalp i valpklass 1. Båda med jättefina kritiker. 

Snabb uppdatering hur de gått och vad som händer här hemma. 


Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR ! 

Vizzla har även börjat löpa och förväntas paras detta löpet, ännu håller vi hanen hemlig efter Elisabeths önskan.  Kolla in mer på Guldekens hemsida här 

//Matilda


3/11- 16

Vizzla var iväg för ett tag sen för att ta DNA-test mot PRA 1 + 2 och för några veckor sen kom resultatet ut på Hunddata. Och de var något att fira, hon är fri från både PRA1 och PRA II !

Vizzla förväntas paras vinter/våren 2017, läs mer på Guldekens Hemsida här

Vinnas valpar är nu fyllda 3 månader och har fått sin grundvaccination, kan nämna lite kort att de uppfyller med råge mina förväntingar än så länge av denna kombinationen.

//Matilda


12/10 - 16

Nu är även kennelnamnet godkänt från SKK, stolt Flatcoated Retriever uppfödare som ser fram emot många år med nytt fokus inom rasen. Båda valparna har nu kommit in i flocken och vi ser fram emot kommande säsong 2017 


11/9-16

Nu är båda valparna tingade =) Är ni intresserade av en framtida kombination är ni välkomna att höra av er.


26/8-16

Nu är valparna 2 veckor och växer och frodas, kolla in på Vinnas valpdagbok =) 

Finns fortfarande en hane kvar till rätt hem 

//Matilda


12/8-16 Hoppjärkans första valpkull har nu anlänt och både Vinna och valparna mår bra. Mer uppdatering kommer inom kort. 

//Matilda


8/8-16 Slutspurtsveckan, nu sker tätare uppdateringar i valpdagboken. Imorse kände jag fosterrörelser och snart får vi se hur många som finns där inne. 

//Matilda


16/7 Hemsidan är  uppdaterad med ytterligar sidor och underkategorier bl.a. en valpdagbok mellan Vinna och Roffe. Där är min tanke att ni ska kunna följa till och börja med veckovis men ju närmare valpningen desto mer kommer de skrivas där och även senare om valparna. Både för att ni ska få följa men även för att jag ska kunna titta tillbaka. Förberedelserna görs succesivt för att vi ska vara förbereda på bästa sätt. 

Är det så att ni vill veta mer om kombinationen eller kanske är intresserade av en valp så välkommen att höra av dig. 

// Matilda