* Valpar *

Alla mina valpar som föds uppfyller SKK´s hälsokrav och följer SKK´s regler och riktlinjer. Valparna föds i hemmiljö i bostadshuset och får en lugn och trygg uppväxt. Att låta valparna socialiseras och träna på att göra ifrån sig utomhus är en självklarhet, och målet är att förberedda valparna på ett lugnt och lekfullt sätt för livets utmaningar. 

Vid val av valp sker det i samband med mig, där ni lämnar önskemål och berättar vad ni har för planer, för att på bästa sätt matcha ihop er med rätt valp. 

Från början var flatten framavlad för att apportera vilt vid jakt, så som fågel och hare. Men passar alledels utmärkt till flera populära hundgrenar ex. bruks, agility, rallylydnad och barmarksdrag. En lycklig flatt är den som får jobba. 

Mitt krav på er som valpköpare är att valparna ska komma till kärleksfulla hem där ni som ägare tillgodoser er valps behov genom hela livet.  Flatcoated Retriever är en aktiv ras som kräver stimulans både mentalt som fyiskt. För att hunden ska orka krävs även foder av hög kvalitet anpassad efter hundens livsstadier. 

Jag vill även att ni som valpköpare även låter era hundar höft och armbågledsröntgas vid 1,5 års ålder. Kommer även erbjuda tillfällen där vi genomför MH samt FB-R som jag önskar ni alla ställer upp på. Anledningen till att man genomför dessa bitar är för att du som ägare ska veta vad för typ av hund du har, men även för att jag som uppfödare ska få en överblick över kullens hälsostatus samt arbetsegenskaper. Sen skulle jag uppskatta om ni även vill ta er ut på prov och utställningar. Självklart kommer jag erbjuder träningshjälp

Valpträffar kommer ordnas där ni får träningshjälp och tips och råd. Senare kommer även träffar ordnas genom hela hundens liv regelbundet, där vi fortsätter träna vidare och umgås. Att fortsätta hålla kontakten även efter hunden blivit vuxen är en självklarhet. 

Vid leverans är valparna fyllda 8 veckor och registrerade i SKK, ID-märkta, vaccinerade, avmaskade och veterinärbesikade samt 3 års dolda fel valpkullsförsäkring. 

Vid köp av valp ingår:

- Valpkullsförsäkring gällande i 3 år 
- Ett års medlemskap i FRK
- SKKs video och broshyr "Välkommen valp"
- Visselpipa, dummie, och en ca 2 kg påse foder
- Valphäfte med utfodrings- samt skötselråd
- Tränings- och trimningshjälp etc


Är du inresserad av en framtida valp?

Välkommen att höra av dig, 0702 283891 alternativt tilda_olsson@yahoo.se